Werken als hovenier

Werken als hovenier biedt de unieke combinatie van natuur, creativiteit en techniek. Wij nemen je mee door de fascinerende wereld van de hovenierssector, ideaal voor iedereen die overweegt om een groene draai aan hun carrière te geven.

De verschillende rollen binnen de hovenierssector

Overzicht van hoveniersberoepen

Binnen de hovenierssector vind je een verscheidenheid aan functies, van tuinontwerp en aanleg tot onderhoud en renovatie van tuinen en parken. Elk beroep vereist een unieke set vaardigheden en biedt verschillende kansen.

Voordelen van werken in de hovenierssector

Bijdragen aan een groenere wereld

Als hovenier speel je een directe rol in het verfraaien en duurzamer maken van onze leefomgeving. Het werk heeft niet alleen een positieve impact op de natuur, maar ook op de mensen die ervan genieten.

Flexibiliteit en vrijheid

De hovenierssector biedt vaak flexibele werktijden en de vrijheid om buiten in de natuur te werken, wat bijdraagt aan een gezondere werk-privébalans. Zo kom je ook op veel verschillende plekken en heb je te maken met mensen. Vind je het leuk om lekker te werken buiten? Dan is dit perfect voor jou.

Hoe start je een carrière als hovenier?

Onderwijs en training tot hovenier

Een formele opleiding in tuin- en landschapsinrichting of een specifieke hoveniersopleiding kan je een sterke start geven. Er zijn diverse cursussen en trainingen die zowel praktische als theoretische kennis bieden. Echter is het vaak niet altijd nodig om een opleiding te hebben en leer je gaande weg bij de meeste organisatie.

Ervaring in de praktijk

Het opdoen van hands-on ervaring door stages of werken als assistent-hovenier is belangrijk. Dit helpt niet alleen om je vaardigheden te verfijnen, maar ook om een netwerk op te bouwen binnen de sector. 

Werken bij Lepona Hoveniers

Je kan aan de slag bij Lepona. Wij zijn altijd opzoek naar gedreven mensen die hun handen uit de mouwen steken. Bekijk al onze vacatures of neem contact met ons op.

Een hovenier houdt zich bezig met het aanleggen, onderhouden en renoveren van tuinen en andere groene ruimtes. De taken variëren van het planten van bloemen en struiken tot het aanleggen van paden, vijvers en terrassen.

Je kunt doorgroeien naar functies zoals voorman hovenier, projectmanager of zelfs tuinarchitect. Geef je behoefte aan en wij helpen je graag opweg. Jouw groei zetten we met alle aandacht in bloei.

Het werk van een hovenier is zeer divers. Je kunt werken aan kleine stadstuinen tot grote landschapsprojecten. Ook varieert het werk met de seizoenen, wat zorgt voor een dynamische werkomgeving waar geen enkele dag hetzelfde is.

Het werk als hovenier kan fysiek veeleisend zijn, met veel buigen, tillen en gebruik van handgereedschap. Een goede fysieke conditie is belangrijk, evenals het gebruik van juiste technieken om blessures te voorkomen. Wij faciliteren altijd de beste spullen zodat jij altijd gezond blijft.

Bekijk al onze vacatures

Opzoek een nieuwe baan dat echt bij je past? Ga aan de slag bij Lepona Hovenier of Eurocon Infra!

Inhoudsopgave

Stuur een open sollicitatie

Klaar om aan de slag te gaan en keihard te knallen?

Open sollicitatie

We zullen binnen 1 werkdag contact met je opnemen. Mocht je vragen hebben kan je altijd mailen of bellen.