Een dag als hovenier

Heb je je ooit afgevraagd hoe een dag in het leven van een hovenier eruitziet? In deze blog nemen we je mee op een groene ontdekkingsreis waarbij we de uitdagingen en vreugden van dit natuurrijke beroep verkennen.

Ben je geïnteresseerd in de natuur en overweeg je een carrière als hovenier? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe een werkdag in dit groene beroep eruitziet? Hier is een blik op een typische dag van een hovenier, vol met groene vingers, grondwerk en voldoening.

07:30 - Start van de dag als hovenier

Elke dag als hovenier begint met een stevige voorbereiding. Deze essentiële eerste stap zet de toon voor de rest van de dag.

Spullen en gereedschap controleren

De dag begint vroeg, vaak bij het krieken van de dag. Eerst controleert de hovenier alle gereedschappen en machines die nodig zijn voor de taken van die dag. Alles van snoeischaren tot grasmaaiers moet klaar en functioneel zijn.

Planning doornemen

Vervolgens bekijkt de hovenier de planning: welke tuinen staan er op de agenda? Zijn er speciale verzoeken of aandachtspunten? Dit is ook het moment om de weersvoorspellingen te checken, aangezien het weer een grote invloed heeft op de werkzaamheden.

08:00 - Aanleg en onderhoud

Eenmaal op de eerste locatie aangekomen begint het echte werk. Dit varieert van aanleggen van nieuwe tuinen tot het onderhouden van bestaande.

Planten en verzorgen

Plantwerkzaamheden kunnen het planten van nieuwe bomen, struiken en bloembedden omvatten. Het verzorgen van bestaande planten, zoals snoeien en bemesten, is ook een belangrijk onderdeel van de dag.

Creatieve uitdagingen

Elke tuin is anders en brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Het aanleggen van paden, vijvers of speciale tuinprojecten zoals een rotstuin of een moestuin, vereist zowel creativiteit als technische vaardigheid. Dit houdt het werk lekker divers en uitdagend. Wij waarderen altijd leuke uitdagingen.

12:00 - Lunchtijd

Na de ochtend hard gewerkt te hebben, is het tijd voor een welverdiende pauze. Dit doe je vaak op locatie of bij de lokale eettent. Ook kan je lekker bijpraten met je collega’s over het weekend.

Uiteraard kan je tussen het werken door een korte pauze nemen.

13:00 - Door met de dag

Na de lunch gaat het werk verder. De middag staat vaak in het teken van het afronden van gestarte projecten en het voorbereiden op de volgende dag.

Details en afwerking

De middagwerkzaamheden zijn vaak gericht op de afwerking en details. Dit kan het fijnere snoeiwerk zijn, het aanbrengen van mulch, of het zorgvuldig afstellen van een irrigatiesysteem. Afhankelijk van het project kan je steeds meer vorm zien erin. 

Evaluatie en opruimen

Aan het einde van de werkdag evalueren hoveniers wat er is bereikt en plannen ze vooruit voor de komende dagen. Het bijhouden van een logboek kan hierbij helpen om de voortgang van verschillende projecten te monitoren. Dit verschilt net per project wat nodig is.

16:30 - Opruimen

Terug bij het bedrijf of thuis, nemen hoveniers de tijd om hun gereedschap te onderhouden en eventuele bijzonderheden of bestellingen voor de volgende dag door te nemen.

Een dag als hovenier is gevuld met fysieke arbeid, creativiteit, en klantinteracties, allemaal in de frisse buitenlucht. Het is een beroep dat zowel uitdagend als enorm bevredigend kan zijn, perfect voor degenen die van de natuur houden en graag buiten zijn.

Werken als hovenier bij Lepona

Bij Lepona helpen wij je graag om jezelf te ontwikkelen. Heb je ervaring als hovenier en wil je graag doorgroeien? Wij bieden je graag die mogelijkheid. Voor informatie bekijk onze vacatures of neem contact met ons op t.a.v. Harm van Lent.

Je gaat te werk bij Lepona. Lepona is een trots familiebedrijf. Bekijk ook de website van ons tuincentrum.

Bekijk al onze vacatures

Opzoek een nieuwe baan dat echt bij je past? Ga aan de slag bij Lepona Hovenier of Eurocon Infra!

Inhoudsopgave

Stuur een open sollicitatie

Klaar om aan de slag te gaan en keihard te knallen?

Open sollicitatie

We zullen binnen 1 werkdag contact met je opnemen. Mocht je vragen hebben kan je altijd mailen of bellen.